Alla har en plats.

Spelare

De 22 positioner som fyller den 100 yards långa fotbollsplanen, kräver var och en unika egenskaper av spelaren.
Tillsammans finner vi dina styrkor och en position som passar dig!

Coach

Vi välkomnar nya coacher oavsett tidigare erfarenhet! Du utbildas internt under handledning av Headcoach Per Axelsson. Tillsammans banar Coachstaben vägen till vinst!

Styrelse

I styrelsen är du med och formar Rebels framtid.
Har du specifika intressen? Självklart finner vi då en ansvarsroll där du kan växa inom det du brinner för!

Partner

Vi värnar om relationen till våra samarbetspartners då vi tillsammans med dem skapat det lag vi är idag.
Vill du också vara en del av vår framtid, idag?

Spelare.

Kul att du också vill börja spela amerikansk fotboll med oss! Rebels är känt för gemenskap, ett välkomnande klimat och den starka lagandan som binder individer från hela dalarna.

Du kommer få lära dig allt det där coola som att tacklas, ta emot-, kasta och springa med boll. Vi lär dig allt och successivt lär du dig även se vikten av strategi, tajming och vilja som får Amerikansk Fotboll att vara så mycket mer än 22 personer som springer in i varann.

För dig som..

Din första träning

Träningar

Träningen för säsongen 2021 är i full gång med vidtagna åtgärder för att undvika smittspridning.

Kontakta oss om ni har några funderingar, ses på Dalavallen! 🙂

Tid och Plats

Tisdagar & Torsdagar
19.30-21.30
Dalavallen

Utrustning

Fotbollsskor, arbetshandskar och kläder efter väder. Skydd finns att låna vid behov.

Coach.

Coachbehoven är fördelade på de indelningar positioner som krävs för att spela Amerikansk Fotboll. Det går ju att supernörda i detalj men för enkelhetens skull har vi delat in det i 6 huvudkategorier. Det kan vara bra att ha med sig att behoven finns vid båda sidorna om bollen – alltså både på den defensiva respektive offensiva delen av laget.

Respektive område kan ha fler än en coach, men en utses generellt som huvudansvarig för att fördela arbetet och ta hand om nya coacher.

 • Taktisk Koordinator

  De offensiva och defensiva koordinatorer fungerar som taktiska befäl. De ser till att planera spelstrategier och utbildning/träningsplan för att laget ska fylla de behov som planen kräver. Väl på match verkställer de strategin och kallar spel som utnyttjar motståndarens svagheter.

 • Linjecoach

  Den defensiva och offensiva linjen skyddet och murbräckaren somutgör hjärtat av laget. Att vara linjespelare är en av de mest fysiska och avancerade positionerna som finns på plan. Det kräver därför ett gediget coachingteam för att rusta spelarna till säsongen

 • Skillcoach

  Skillspositionerna i laget är många, således är behovet av specialist coacher omättligt. Allt ifrån att lära ut tackling och coverage till löpning och hitta den perfekta spiralen i kastet av fotbollen.

 • Huvudcoach

  Det kan så klart endast finnas en huvudcoach. I Rebels är vi måna om att allas röst ska höras oavsett om man är huvudcoach eller supporter. Men ibland ställs laget inför dilemman och då är det bra att ha en stabil person att axla ansvaret. Utöver HC finns i vissa lag även Assisterande Headcoach.

 • Special Teams

  Ryggraden i Amerikansk Fotboll. Utan ett välfungerande Special Teams ger man bort gratis yards och motståndaren för en taktiskt fördelaktig position. Man riskerar även att gå miste om extrapoäng och Fieldgoal - när man genom att sparka bollen mellan målstålparna får poäng.

 • Support Personal

  Utöver det aktiva coachandet behövs det sjukvårdare, utrustningsansvarig, domare och dylikt. Rollerna är många och alla som vill engagera sig och bli en del av Rebels välkomnas med öppna armar!

Styrelsen.

Styrelsen är det högsta beslutande organet i föreningen och har till uppgift att säkerställa fortsatt verksamher samt verksamhetsutveckling.

 • Kassör

  Som kassör är du huvudansvarig för föreningens ekonomi. Du beviljar inköp och gör budgetförslag efter verksamhetens behov. Du är också ansvarig för redovisning och är firmatecknare, vilket ger dig rättighet att teckna avtal i föreningens namn.

 • Sekreterare

  Som sekreterare är du huvudansvarig för dokumentation och uppföljning av de protokoll som förts vid de möten som tagit plats.

 • Ansvarsroller

  Utöver de mer formella rollerna finns mer nischade roller som täcker verksamhetens behov. Exempel på dessa kan vara samarbetsansvarig, inköpsansvarig, sociala medier, webansvarig och liknande. Vi erbjuder dig gärna en platform att växa inom din passion!

 • Ordförande

  Som ordförande är du ytterst ansvarig att föra styrelsearbetet framåt, tillse att rekrytering genomförs efter behov samt delegera arbetsuppgifter och säkerställa att föreningen agerar enligt dess stadgar och rutiner.

 • Suppleant

  Som suppleant är man kort sagt ett biträde. Man är delaktig i allt som rör föreningen och styrelsens ansvarsområde för att tillsammans skapa förutsättningar för verksamheten att växa.

Kontakt

Hör av dig till oss om du har frågor!
Du ringer vår Headcoach om du vill börja spela amerikansk fotboll eller intresserad av att coacha. I övriga fall kan du ringa Styrelseordförande, eller skicka ett meddelande i formuläret.

Skicka ett meddelande