Dalecarlia Rebels AFF

Låt oss berätta om Amerikansk Fotboll i Dalarna

Amerikansk Fotboll har en befäst histora i Dalarna. Falu Copperheads, Avesta Guardians, Ludvika Wolverines och Leksand Valley Horses är lag som mellan varandra sträcker sig ända från 80-talet. Copperheads var det lag som var aktivt i seriespel under större delar av 2000-talet. Man ingick då i Division 2 och Division 1. 2009 spelade Copperheads sin sista match varpå intresset dalade bland spelare och administrativa roller.

I november 2011 bestämde sig eldsjälen John "Brady" Matses och Larry Dumas genom att boka 4 tillfällen i B-hallen Maserhallen i syfte att identifiera intresset. Initiativet spreds till gamla och nya spelare och första tillfället resulterade i en uppslutning om ca 35 personer från Dalarnas alla hörn. Intresset höll i sig, engagemanget växte och Dalecarlia Rebels bildades. Individer med passion för sporten erbjöd sin hjälp och styrelse, sponsorer och support positioner kom snabbt tillrätta. Coach Tobias och Jakob skapade alla de praktiska delarna för Rebels gällande träningsplanering, playbook och förhållningssätt.

Coachstaben utgjordes inledningsvis av Jakob Grufman, Klärcke, Torbjörn "Tote" Edin med Tobias Lindh i täten som Headcoach.

Styrelsen bestod av Petter Karlsson, Erik Härling, Anders Faläng, Larry Dumas, Mattias Öberg

Support roller fotograf Björn Söderqvist, media Mira Lindgren och vår fantastiska Tomas Blijdenstein som designat och formgett Rebels logga, matchställ och typografi som används än idag!

Dessa individer tog de första spadtagen för det Rebels som idag leds av Per "Pastorn" Axelsson.

Kulturen och sammanhållningen i Rebels är väl känt i fotbollssverige. Generellt är Amerikansk Fotboll en idrott som skapar starka band mellan individer just på grund av spelets krav på tillit mellan varandra och den frustration, ilska, sorg och glädje som delas i framgång och motgångar av individer i ett lag. Centralt för oss är att idrotten ska genomsyra den värdegrund som plockats fram av medlemmarna och att vi alltid bär de med oss i mötet med andra individer, på och utanför fotbollsplanen.

Inom laget ser vi alltid till att stötta varandra på och utanför planen. Alla har kunskap och förmågor via arbeten och annan erfarenhet vilket öppnar upp möjlighet att tex finna jobb eller boende, bryta destruktiva mönster och relationer, bygga hus och gym, studiestöd och liknande som kan vara övermäktigt att hantera ensam.

Ur denna kultur föddes slagorden - "We Are Rebels"

Ambition.

Vi vill säkerställa en framtid för Amerikansk Fotboll i Dalarna och en platform för unga och vuxna att mötas genom en idrott de älskar i en miljö med väletablerat värdegrundsarbete.

Fairplay

Konceptet Fairplay handlar om att ingjuta och uppvisa sportmannaskap. Det innefattar avstånd från droger och doping, respektfullt uppförande för motståndare och hålla sig inom spelets regler. Anamma ärlighet inom laget och uppvisa mod i prövande situationer.

Ledarskap

Våra coacher är kompetenta och uppmuntrar utvecklingen av spelaren och individen och stöttar engagerat vid utmaningar. De bjuder in nytänk och arbetar främjande för tillväxt av nya ledare inom truppen. Lagkaptener är föregångsmän och inspirationskällor som leder truppen operativt.

Vision.

Skapa ett starkt varumärke i Dalarna och inom Svensk Amerikansk Fotboll, genom att erbjuda en högkvalitativ verksamhet för medlemar och supporters samt bidra till Dalarnas samhälle som ett individstärkande organ.

Ansvar

Vi tycker att en organisation som för samman delar av samhället har ett ansvar att forma individen i linje med samhällets målbild samt finna vägar att engagera medlemar i välgörenhet.

Kontinuitet

Vägen till framgång är empiriskt känd för att sällan vara strömlinjeformad. En stabil verksamhet har därför is i magen och satsar när organisationen är redo för det i syfte att balansera ambitioner med realism.

WE ARE REBELS

Värdegrund.

Framtaget av spelarna själva och fungerar som vägvisare i mellanmänskliga situationer och dilemman. Arbetet revideras årligen.

Tillit

Vi litar på varandra och uppvisar pålitlighet gentemot medspelare, föreningen och Fotbollssverige.

Fokus

Vi är fokuserade på vår uppgift och arbetar kontinuerligt med att förbättra oss själva för en bättre verksamhet.

Jag & Lag

Individen är alltid i fokus för utveckling och sedan förenas med gruppen i ett solidifierat och väloljat maskineri.

Transparens

Vi är öppna och ärliga mot varandra och mellan de olika delarna av organisationen. Vi uppmuntrar respekfull och lösningsfokuserad konfrontation.

Integritet

Vi ser varje individ med ett likvärdigt medfött egenvärde. Alla behandlas med respekt oavsett egenheter. Vi står upp för varandra och andra som inte förmår sig att försvara sin integritet.

Organisation.

Styrelsen beslutar, tillsammans med medlemarna, verksamheter att sjösätta.
Grundat på verksamhetens behov skapas supportfunktioner där roller som sjukvårdare, materialare och samarbetsansvarig återfinns. Bilden illustrerar den bredd av påverkan våra samarbetspartners har på organisationen.

Rebels org

Möt Styrelsen!

el president

Erik Rådman

Ordförande

tori styrelse

Tori Jernberg

Kassör

johan styrelse

Johan Jernberg

Sekreterare

Stöd oss

Läs mer om hur du kan bli en avgörande del av resan mot vår vision.

Börja spela

Intresserad av att kasta på dig skydden? Läs mer om hur du kommer igång!

Möt Truppen

Slå en kik bland årets coacher, spelare och läs om deras pinsammaste ögonblick i Fotboll.

Mer om sporten

Behovet för förklaring om sporten växer i takt med att intresset. Läs mer om regler och historia.

Kontakt

Hör av dig till oss om du har frågor!
Du ringer en Coach om du är ny spelare eller intresserad av att coacha. I övriga fall kan du ringa Styrelsen, eller skicka ett meddelande i formuläret.

Skicka ett meddelande