Seriespel 2021

Allt som relaterar Rebels seriespel under året, och några nuggets mot slutet av sidan för er som vill ha mer fotboll.

broncos

Upplands-Bro Broncos vs Dalecarlia Rebels

Under strålande sol utspelades en mycket fysisk match där båda lagens defensiva team effektivt stängde ner både pass- och springspel.

Tidigt under matchen lyckades en Broncos spelare slå sig fri i Rebels endzone för att ta emot en välplacerad boll av Broncos QB.

Vi tackar Broncos för mötet och välkomnar dem upp för revansch den 2/10!

6 – 0

BRONCOS

Matchens MVP

#1 David Pettersson

För att ha uppvisat högt fokus och spelförståelse. Stöttat coacher och spelare på båda sidor om bollen. Presterat högt över förväntan utan att ha bett eller fått vila och aldrig gett vika. 

gefle

Dalecarlia Rebels vs Gefle Red Devils

Med en uppslutning på närmare 300 personer på matchen och 100 ytterligare via stream vill vi börja med att rikta ett enormt tack till publiken för det fina stödet!

Matchen var hård och Devils bjöd upp till en rejäl fight! Båda lagen visade förmåga att springa insida och utsida samt passa bollen kort. Devils hade dessutom förmåga att hota Rebels med djupa passar som genererade en del poäng.

Tidigt under matchen skadades Rebels QB vilket hämmade den offensiva spelstrategin. Med en träning i ryggsäcken gjorde Mikael Rosendahl en enastående insats som backup QB och gjorde dessutom säsongens första Touchdown – som dock blev bortdömd.

Devils med erfaren personal från Gävleborg och skickliga superserie-spelare från Uppsala 86s dominerade till slut matchen.

Vi önskar Devils all lycka i serien och ser fram emot revanch 9/10!

42 – 0

RED DEVILS

Matchens MVP

#24 Franck Marius

Med fantastisk atletisism, enastående spelsinne och obeveklig ansträning, som gång på gång under matchen stängde ner motståndarens offensiva spel och lett till sack samt flest gjorda tackles-for-loss. En stridande Rebel ut i fingerspetsarna!

roedeers

Västerås Roedeers vs Dalecarlia Rebels

Matchen krönades av båda lagen som den hårdaste, renaste och roligaste som spelats så här långt i årets säsong.

Rebels satte Roedeers under hård offensiv press och var under de 3 första driven i Roedeers Redzone där Roedeers lyckades hålla tätt.

Båda lagen krigade för att ta yards och förstöra motståndarens offensiva spel. Roedeers lyckades till slut göra poäng i denna ytterst spännande drabbning!

Vi tackar Västerås för mycket goda prestationer och god sportmannaskap!

6 – 0

ROEDEERS

Matchens MVP

#81 Casper Nilsson

Efter att ha varit skadad i 3 år och med endast 3 träningar i ryggen kommer Casper in till Rebels och stärker rostern som QB, som varit en ytterst utsatt position för Rebels denna säsong. Casper axlar ansvaret med bravur och leder lagets offensiva del starkt framgångsrikt via passningar och springspel. Med en pricksäker arm och tålamod i fickan har Casper levererat långt över förväntan. Casper med Rebels offense bjöd på en riktig nagelbitare i sista driven då de avancerade från Rebels 4yd till Roedeers 8yd på 8 spel precis innan matchklockan rann ut.

broncos

Dalecarlia Rebels vs Upplands-Bro Broncos

Återigen är det lagens defensiva del som producerar poängen.

Fotbollen var hård och disciplinerad och domarna hade ögonen på allt som skedde på planen. Rebels gjorde första poängen genom en så kallad pick-6 av #10 Simon Fredling.

Broncos defesiv svarade med att pressa Rebels offensiv in i sitt eget målområde och resulterade då i en safety (2p). Båda lagen lyckades hela tiden driva bollen men inte hela vägen. Broncos gjorde ytterligare poäng via fieldgoal (3p) och matchen avslutades 6-5 till Rebels och således även första vinsten för säsongen!

Vi tackar Broncos för en mycket jämn match och önskar dem fortsatt lycka i säsongen!

6 – 5

REBELS

Matchens MVP

#10 Simon Fredling

Som högpresterande atlet briljerar Fredling även i mötet mot Broncos! I rollen som DB gjordes säkra tacklingar och uppvisande av hög spelförståelse som ledde till en pick och en pick-6. Fredling är också en fruktad Receiver som nyttjar motståndarens brister för att skapa möjligheter för Rebels offensiv och är inte rädd för att vara fysisk. Han är även lagets mest framgångsrika Returnmen i både kickoff och punt. Fredling utmärker sig ständigt oavsett uppdrag och inte minst som ledare där han starkt lever upp till uttrycket “Lead by example”. Som coachstab kan vi alltid lita på att Simon löser sin uppgift och det är svårt att kräva att en spelare ska göra mer än att producera i lagets offensiva, defensiva och specialist del – särskilt när Fredling ständigt överpresterar förväntningarna. Men något säger oss att han kommer finna ett sätt att överraska oss ytterligare!

gefle

Gefle Red Devils vs Dalecarlia Rebels

 –

roedeers

Dalecarlia Rebels vs Västerås Roedeers

 –

dif

Dalecarlia Rebels vs Djurgården IF

Resultat

Vi välkomnar Djurgården till Dalavallen! I fjol slutade matchen i förlust, 12-13. Detta är Rebels chans till revansch!

Vinnare?

dif

Djurgården IF vs Dalecarlia Rebels

Resultat

Sista mötet mellan två av de hungrigaste lagen i serien, Djurgården och Rebels!

Vinnare?

Svenska Ligor

Kika hur det går för lagen. Samtliga Superseriematcher streamas av värdklubben. Det finns även Superserie Dam!

Kolla hur det går för lagen i division 1 på SAFFs hemsida. Division 1 har även Dam-serie!

Rebels spelar i region Norr, kolla hur det går för lagen i vår region eller kolla hur det går för lagen i de övriga regionerna.

Amerikanska Ligor

Detta är den stora finalen mellan årets gigantlag i USA. Likt NFL kan du se matchen direkt via NFL Gamepass, Viaplay och TV6

Följ mästerskapen inom Amerikansk Fotboll. Du kan även streama alla matcher genom NFL Gamepass
eller genom
Viaplay.

Följ college lagen i de olika divisionerna.

Svårt att hänga med i matcherna?

Vi har samlat den viktigaste informationen om allt som händer på och utanför planen. Du finner även länkar för dig som vill fördjupa dig ännu mer.

tobbe bw